fbpx

Blog

FIKSNI APARATIĆ ZA ZUBE (ortodoncija vilice) – “Treba imati žicu”

[alert_box style="info" close="no"]Bravice koje je potrebno stezati, a koje kod pacijenata izazivaju bol, dio su prošlosti. Revolucionarni novi pristup u ortodonciji pacijentima omogućava znatno ugodniju i bržu terapiju.[/alert_box] Ispraviti zube, odnosno ortodontske anomalije, danas je postalo jako jednostavno i učinkovito zahvaljujući fiksnim ortodontskim aparatićima. Kada kažemo fiksni aparatić mislimo na bravice koje su zaljepljene na…
Read more

Vađenje zuba/umnjaka – Sta jesti? Zarastanje? Oporavak? 2020. god.

Stomatolozi i oralni hirurzi izvode vađenje zuba iz više razloga. Najčešće problem stvaraju umnjaci ili jako oštećeni zubi karijesom. Postoje situacije kada se stomatolog opredjeljuje za uklanjanje zuba kod stisnutog rasporeda zuba u vilici ili zbog postavljanja ortodontskog aparatića. Ekstrakcije zuba većinom izvodi stomatolog, dok se kod komplikovanih ekstrakcija pristupa hirurškim putem i njih izvodi oralni hirurg.
Read more

Upala zubnog mesa – Istraživanja – Prirodni lijekovi koji stvarno djeluju? 2020. god.

Natečeno zubno meso obično je znak nekog osnovnog problema, upala desni ( gingivitis ) ili infekcije. Postoje razne terapije za ovaj problem, neke od njih su i jednostavni kućni lijekovi, ali redovna oralna higijena može biti dovoljna da se spriječi ovakva neprijatnost. Svi koji imaju upalu desni obavezno se trebaju javiti svom stomatologu radi postavljanja tačne dijagnoze i terapije liječenja.
Read more

🌿 7 prirodnih lijekova koji Vas riješavaju zubobolje? 2020.

Sigurni smo da ste u slučaju zubobolje doživjeli I dobronamjerne, ali ne baš I informisane, savjete vaših najbližih ili prijatelja, kako da sami riješite bol koju osjećate. Možda su vam rekli da stavite so direktno na zub ili da držite led što duže možete. Iako mnogi svim srcem brane i predlažu svoje pripravke, istina je da ništa od toga nije naučno dokazano I ništa vam neće dugoročno I trajno pomoći.
Read more