Dječija stomatologija

Posjeti našu dječiju stomatološku ordinaciju – mjesto gdje se rađaju osmijesi!

Dječija stomatologija je važan dio brige o zdravlju tvog djeteta. U našoj ordinaciji smo posvećeni pružanju najbolje moguće stomatološke njege za mališane. Naš tim stručnih stomatologa specijalizovanih za rad s djecom razumije jedinstvene potrebe i strahove koje djeca mogu osjećati pri posjetu stomatologu. Uz našu stručnost i pažnju prema tvojem djetetu, možete biti sigurni da će osmijeh vašeg mališana biti zdrav i sretan!

Stvaramo pozitivno iskustvo u stomatološkoj stolici – vaše dijete će se osjećati ugodno i sigurno!

Mi razumijemo koliko je važno stvoriti pozitivno iskustvo u stomatološkoj stolici za vaše dijete. Naša stomatološka ordinacija je dizajnirana tako da djeca osjete udobnost i sigurnost tokom svoje posjete. 

Naši prijateljski nastrojeni i strpljivi stomatolozi prilagođavaju se individualnim potrebama svakog djeteta. Koristimo nježne metode i objašnjavamo postupke na način koji je prihvatljiv i razumljiv za djecu.

Kada je vrijeme za prvu posjetu dječijem stomatologu?

Prva posjeta dječijem stomatologu preporučuje se nicanjem mliječnih zuba u prvoj godini života.

Ova prva posjeta ima za cilj upoznavanje djeteta sa stomatološkom ordinacijom i stvaranje pozitivnog iskustva.

Tokom ove posjete, pregledaćemo rast i razvoj zuba djeteta i pružiti savjete o oralnoj higijeni.

Rane posjete zubaru imaju važnu ulogu u održavanju oralnog zdravlja djeteta. One ne samo da pomažu u ranoj identifikaciji bilo kakvih problema ili potencijalnih komplikacija, već omogućuju da dijete i roditelji razviju odnos povjerenja sa našim stomatologom.

Takođe, ovo je također prilika da roditelji dobiju informacije o pravilnoj njezi zuba i usnoj šupljini svog djeteta.

Nakon prvog posjeta, preporučićemo redovne kontrolne preglede, obično svakih 6 mjeseci ili prema individualnim potrebama djeteta.

Mliječni zubi

Mliječni zubi počinju nicati oko šestog mjeseca života, a do treće godine u ustima će biti prisutni svih 20 mliječnih zubi.

Zašto su važni mliječni zubi?

Mliječni zubi, poznati i kao primarni ili dječji zubi, igraju važnu ulogu u razvoju djeteta i održavanju zdravlja usne šupljine.

Evo nekoliko razloga zašto su mliječni zubi važni:
  1. Potpora normalnom rastu i razvoju: Mliječni zubi pomažu u održavanju pravilnog prostora za trajne zube koji se razvijaju ispod njih. Oni djeluju kao vodiči za pravilan rast vilice i osiguravaju pravilan raspored trajnih zuba.
  2. Omogućavaju normalan govor i žvakanje hrane: Mliječni zubi igraju ključnu ulogu u pravilnom izgovoru zvukova i razvoju govora kod djeteta. Takođe omogućavaju djetetu pravilno žvakanje hrane, što je važno za pravilan razvoj mišića lica i probavni proces.
  3. Utiču na samopouzdanje i socijalni razvoj: Zdravi i lijepi mliječni zubi doprinose samopouzdanju djeteta i njihovom osjećaju prihvaćenosti među vršnjacima. Dijete će biti sklonije smijati se, razgovarati s drugima i sudjelovati u socijalnim aktivnostima ako ima zdrave zube.
  4. Održavanje pravilnog zagriza: Mliječni zubi pomažu u održavanju pravilnog zagriza i pravilne vilice. Pravilan zagriz osigurava ravnomjerno raspoređenje sile prilikom žvakanja hrane, sprečava prekomjernu napetost na određenim zubima i održava ravnotežu između gornjih i donjih zubi.
  5. Prevencija komplikacija: Karijes i bolesti desni mogu se javiti i na mliječnim zubima. Nepravilna briga o mliječnim zubima može dovesti do bolnih infekcija, gubitka zuba i dugoročnih komplikacija. Stoga je važno pravilno njegovati mliječne zube kako bi se očuvalo zdravlje usne šupljine.

Ukratko, mliječni zubi imaju višestruku ulogu u razvoju i zdravlju djeteta. Pravilna njega mliječnih zubi od najranije dobi ključna je za održavanje zdravog osmijeha, pravilan rast trajnih zubi i cjelokupno zdravlje usne šupljine djeteta.

Baš zbog toga – vrijeme je da nas posjetite sa svojim mališanima.
Zašto izabrati baš nas?

Kao što smo već napomenuli, mi u Aurum Dental Centru koristimo najnoviju tehnologiju i pružamo vrhunsku uslugu kako bi osigurali najbolje rezultate za vaše dijete. 

Naši stomatolozi su stručni, iskusni i prilagođavaju se potrebama svakog djeteta. Njihova stručnost, posvećenost i nježan pristup osiguravaju da će vaše dijete biti u sigurnim rukama.

Pregled možete zakazati ONLINE ili nas pozvati na broj: +387 65 431 290


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.

PRIDRUŽITE SE NAŠOJ MAIL LISTI ZA EKSKLUZIVNE

PONUDE & POPUSTE