Proteza na titanijumskoj prečki

Polufiksna proteza

Ovo polufiksno rješenje za bezube vilice fiksirano je pomoću 4 implantata, a po potrebi može se jednostavno skidati, te je održavanje oralne higijene na najvišem nivou. Proteza na titanijumskoj prečki predstavlja jedno od mogućih rješenja bezubih vilica ili onih koje to uskoro mogu postati, ali je ujedno i idealno rješenje za pacijente sa smanjenom količinom kosti. Ova proteza značajno je povoljnija od fiksnih radova All on 4 i All on 6, a predstavlja odličnu alternativu. Nosite je bez ograničenja. Jedite bez nelagode. Smijte se koliko god vam prija. Pričajte bez nesigurnosti. Zaboravite na korištenje ljepila za proteze. Jednostavno uživajte u novom osmijehu.

Šta je proteza na titanijumskoj
prečki, cijena i koje su
njene prednosti?

 • POTPUNO REKONSTRUKCIJA SVIH ZUBA JEDNE VILICE NA 4 IMPLANTATA

  Bez dodavanja vještačke kosti i dodatnih zahvata.
 • BEZ DODATNIH TROŠKOVA

  Sve neophodno za kompletan zahvat uračunato je u cijenu. Pregledi, dijagnostika, priprema trenutnog stanja za ugradnju implantata, implantati, privremeni zubi, završni protetski rad, smještaj ukoliko putujete do nas. Cjenovnik.
 • NOVI OSMIJEH PRILIKOM PRVOG DOLASKA ZA
  SAMO 24h

  Sa prvom posjetom završavate najveći dioterapije – ugradnju implantata, te vam se postavlja privremeni protetski rad koji vam omogućava novi osmijeh za 24h
 • DOŽIVOTNA GARANCIJA NA IMPLANTATE STRAUMANN IMPLANTATI

  Vodeći implantati na tržištu švajcarske proizvodnje,sa iskustvom u implantologiji preko 30 god., garantuju stabilnost protetskog rada.

Vizuelni prikaz
titanijumske prečke
sa protetikom

Zubna Proteza Na Implantatima Cijena Zubar Banja Luka Aurum Dental Centar

Proces rada

KAKO IZGLEDA PROCES UGRADNJE PROTEZE NA TITANIJUMSKOJ PREČKI.

1 Upoznavanje i pregled

Veoma nam je bitno da naše pacijente prije svega što bolje upoznamo. Ne samo preko snimaka, nego lično, da možemo što više saznati o vama i vašim ciljevima, kako bismo zajednički našli pravo riješenje na obostrano zadovoljstvo.

2 Rad na implantatima

Prvi dolazak je rezervisan za ugradnju implantata kojima prethodi saniranje oralnog zdravlja ukoliko je potrebno, vađenje loših zuba, te nadogradnja vještačke kosti. Sama intervencija je poptuno bezbolna i kratkotrajna. Nakon intervencije odmah dobijate privremeni protetski rad, sa kojim se vraćate normalnim životnim navikama uz novi osmijeh. Svi implantati za jednu vilicu se postavlja u istom danu.

3 Postavljanje proteze

U periodu koji traje 4 mjeseca za gornju vilicu, a 2 mjeseca za donju vilicu, implantati završavaju proces oseointegracije, odnosno srastanja s kosti. Konačno, do finalnog novog osmijeha dijeli vas još uzimanje otiska, te izrada protetskog dijela rada po vašim zahtjevima.

4 Redovni pregledi

Ono što ostaje je da redovono dolazite na preglede jednom godišnje, kako bismo vam pomogli da vaši zubi traju što duže i da uživate u njima. Pregled traje jako kratko, tako da ostatak vremena možete
posvetiti šetnji, šopingu, turističkim obilascima ili kafi.

DOŽIVOTNA GARANCIJA STRAUMANN IMPLANTATA
VIŠEGODIŠNJA GARANCIJA NA PROTETIKU

Naši pacijenti


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.