Damon ortodontski aparatići

Damon ortodontski aparatići

Sve više pacijenata ne želi da godinama nose fiksne aparate za zube, a kod kojih su efekti nezadovoljavući ili kratkorajni.

Upravo zbog toga javila se potreba za nekim novim i naprednim ortodontskim rješenjima, a koji će skratiti muke pacijentima.

Jedno od najboljih rješenja za ovaj problem nudi Damon (dejmon sistem).

Zahvaljujući njima, terapije se značajno skraćuju i mnogo su ugodnije za pacijente.  Korisnici Damon bravica za kraće vrijeme postižu bolje rezultate, a koji imaju i dugotrajni efekat.

Upravo zbog toga u ordinaciji Aurum Dental centar u Banjaluci koristimo Damon sistem, i do sada smo uradili veliki broj  ugradnji.

Svi naši pacijenti su bili zadovoljni brzinom sa kojom su došli do savršenog osmijeha, ali i kvalitetom terapije.

Terapija Damon bravicama daje izvanredne rezultate i izuzetno je cijenjena u svijetu savremene ortodoncije.

KAKO FUNKCIONIŠE DAMON SISTEM

Damon (Dejmon) bravice su samoligirajuće bravice sa inovativnim sistemom zatvaranja, koji osigurava optimalan prenos snage. Sitne su i udobne, pa ih je mnogo lakše održavati. Zbog male veličine izazivaju i znatno manje iritacija na usnama i obrazima.

One se postavljaju na zube na isti način kao i klasične metalne bravice. Klasični aparati, na kojima se bravice vežu za ortodontski luk uz pomoć gumica,  zahtijevaju upotrebu jačih sila za ispravljanje zuba. Međutim, Damon bravice imaju već ugrađen sistem za zatvaranje i klizni mehanizam, koji pričvršćuje luk za bravice.

Damon bravice koriste drugačiji metod za pomjeranja zuba u pravilne položaje. Bravice su pričvršćene na memorijski luk koji povezuje klizne nosače bez pritiska, koji inače na klasičnim aparatima prave gumice. Čitav proces se odvija uz upotrebu blažih sila u odnosu na aparate sa klasičnim bravicama.

Rezultat je mnogo ugodnija terapija za pacijenta, koja traje kraće od terapije klasičnim metalnim bravicama.  Ukratko, prednosti Damon bravica su estetika, efikasnost i udobnost.

Koliko ste puta čuli da neko ko nosi proteze, neke riječi ne može pravilno izgovoriti i da mu ona smeta. Ukoliko se odlučite za Damon (Dejmon) bravice to vam se neće desiti, pošto one ne utiču na govor.

Pored svih ovih prednosti, one imaju još jedan veliki plus kod pacijenata. Potreba za vađenjem zuba, koja je česta kada se koriste drugi sistemi ortodontskih aparata, je svedene na minimum.

Korištenjem  Damon bravica dobijate prekrasan, širok i priroadan osmijeh koji pruža nevjerovatnu ravnotežu lica i stvara mladolik izgled.

GLAVNE PREDNOSTI DAMON ORTODONSKIH APARATIĆA

Ukoliko posjetite Aurum dental centar i odlučite se za ugradnju Damon apartića, veoma brzo ćete osjetiti prve rezultate i prednosti.

Iako smo vam naveli koje su glavne prednost Damon sistema, još jednom ćemo to ponoviti, jer smo sigurno da ćete se odlučiti upravo za njih.

  • Stvara blažu biološku silu koja konstatno djeluje, te se s tim proces ispravljanja brže završava. Studije su pokazale i do šest mjeseci.
  • Stvara manje trenje, manju bol i manju silu što je bitno za zdrave desni i kost, kroz koje zub putuje u toku ortodontskog pomicanja.
  • Nema gumica koje je neophodno mijenjati svaki mjesec u ordinaciji. Broj posjeta je znatno manje, radi se o 4-5 kontrola godišnje.
  • Damon sistem bravica i žica može širiti vilicu više od ostalih sistema i stvara širok osmijeh.
  • Zahvaljujući Damon sistemu veoma često se izbjegne vađenje zuba kod kompresije.
  • Vrhunska estetika
  • Bezbolno
  • Bolje i brže pomicanje zuba

BRZA TERAPIJA

Rezultati su vidljivi mnogo brže nego što možete zammisliti. Naravno, dužina terepije zavisi od svakog pojedinačnog slučaja. Međutim, sve studije su pokazale da ako budete koristili Damon bravice, sa sigurnošću možemo reći da je tretman brži, najmanje 6 mjeseci u odnosu na sve druge bravice.

Vjerujemo da sve ovo što ste pročitali da će vam pomoći u odluci kada budete birali koje aparatiće staviti. Zbog toga, očekujemo vas u Aurum dental centru u Banjaluci gdje ćemo se pobriniti da sa prelijepim osmijehom izađete iz naše ordinacije.


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.