Za koju se zubnu krunicu odlučiti?

Isplati li se uložiti u skuplje zubne krunice.

Kada dođe do trenutka da razmišljate o ulaganju u dentalno zdravlje savjetujemo da vam cijena ne bude na prvom mjestu. I sami smo svjesni kako visina cijene utiče na odluke i često se pacijenti pitaju da li se isplati uložiti više novca u kvalitetniju zubnu krunicu. Cijenovne razlike su tu sa razlogom, predlažemo da prije finalne odluke sve dobro istražite i obavite konsultacije sa svojim stomatologom. U nekim slučajevima najskuplje krune nisu prvi izbor za određene situacije.

Za koju se zubnu krunicu odlučiti?

Šta su zubne krune?

Zubne krunice ili zubne navlake kako ih još zovemo, predstavljaju zaštitne „kape“ koje čuvaju oštećeni ili oslabljeni zub i jedan su od najtraženijih tretmana u stomatologiji. Najčešće se savjetuju kod oštećenih zuba kako bi se spriječio njihov dodatni lom ili kod zamjene velikih plombi. Vraćaju funkcionalnost zuba, njegov prvobitni oblik, veličinu, snagu, a nekada poboljšavaju i estetiku zuba.

 

Zašto izabrati kvalitetniju krunicu?

Na tržištu postoji više vrsta zubnih krunica, samim tim i više različitih cjenovnih ponuda. Ekonomičnije krunice izrađene su od metala i njihova cijena je najpovoljnija, dok su cirkonske krune kvalitetnije i cijenom skuplje. U zavisnosti od vrste cirkona i cirkonske krune mogu imati različite cijene.

Želimo pojasniti dugoročne koristi i eventualne nedostatke.

Trajanje: cirkonske krune dugotrajnije su od metalokeramičkih, iako pričamo o višedecenijskom periodu, svakako je potrebno naglasiti i ovaj vid prednosti. Kada dođemo do perioda zamjene protetike, za izradu novih cirkonskih kruna potrebna su dva radna dana, dok kod metalokeramičkih kruna proces izrade traje duže (5-7 dana).

Estetika: Veliku prednost dajemo cirkonskim krunama, koje u potpunosti imitiraju prirodni zub i najbolje su rješenje kada trebamo uklopiti jedan ili više zuba, odnosno zubnih kruna uz preostale vaše zube. Takođe, cirkonske krune su prvi izbor kada su u pitanju frontalni, prednji zubi, gdje nam je estetika izuzetno važna.

Osjećaj: Kvalitetnije krune pružaju bolji osjećaj i prijanjanje, što pacijentima pruža veći osjećaj udobnosti.

Biokompatibilnost: osobe sa alergijama na određene metale sigurnije su uz bezmetalne krune.

Uz sve navedeno jasno vam je da veće ulaganje u zubne krune može imati više koristi za vas i vaše zdravlje, uz veću estetiku.

Aurum Dental Centar Zubne Krune Banja Luka Zubar Banja Luka

Kako odabrati odgovarajuće zubne krune?

Iako je primamljivo pokušati uštedjeti na početku, važno je shvatiti dugoročne benefite ulaganja u kvalitetnu krunicu. Stoga, kako bismo vam olakšali taj ključni korak prema zdravijem i ljepšem osmijehu, nudimo besplatne konsultacije za zubne krunice i besplatan pregled koji će dati jasniji uvid u vaše dentalno zdravstveno stanje, samim tim i jasnu sliku našim specijalistima za najbolje rješenje za vas. Naši stručnjaci će pažljivo procijeniti stanje vaših zuba i desni, pružajući vam sve potrebne informacije i vizualizaciju vašeg potencijalnog osmijeha s novim krunama. To je prilika da sagledate moguće promjene prije donošenja konačne odluke.

Više o zubnim krunama, te procesu postavljanja možete pročitati ovdje.


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.