Cijena zubnog implantata?

Troškovi vezani za ugradnju zubnih implantata.

Zubni implantati trajno su i najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Najsličniji su prirodnim zubima, imitiraju korijen zuba, samim tim pomažu očuvanju vilične kosti, koja ima tendenciju povlačenja kada je nedostatak zuba u pitanju. Vraćaju potpuno funkciju žvakanja, govora, mladelački izgled licu, te pozitivno utiču na samopouzdanje i kvalitet života. Međutim, pacijente često iznenadi njihova cijena. U ovom blog tekstu ćemo vam pomoći da shvatite šta sve obuhvata cijena zubnih implantata.

Cijena zubnog implantata?

Besplatne konsultacije

Prije nego što se odlučite za ugradnju zubnog implantata preporučujemo besplatne konsultacije sa našim doktorima kako biste imali tačne i provjerene informacije vezane individualno za vas. U našoj ordinaciji ovaj pregled je besplatan. Na pregledu će se ustanoviti stanje vašeg oralnog zdravlja, koje prodrazumijeva stanje postojećih zuba, kosti i desni, ujedno će se predložiti plan terapije i bićete upoznati sa svim detaljima liječenja, trajanjem terapije i cijenama. Ukoliko se procijeni da ste pacijent za ugradnju zubnih implantata izradiće vam se 3D (CBCT) snimak.

 

Zubni implantati 

Cijena zubnih implantata zavisi od kvaliteta izrade zubnog implantata. Premium implantati izrađeni su od titanijuma, biokompatibilnog materijala koji savršeno srasta s kosti. Osim materijala izrade, treba uzeti u obzir da brendovi iza kojih stoje dugogodišnja klinička ispitavanja, garancija i ostale prednosti utiču na samu cijenu implantata.

Hirurgija

Ugradnja zubnih implantata sprovodi se hirurškim putem, te je za nju ključna visoka stručnost i preciznost. Cijena ovog dijela terapije odnosni se na vještine i iskustvo hirurga, te korištenu tehnologiju tokom zahvata. Moramo naglasiti da u našoj ordinaciji ordinira specijalista maksilofacijalne hirurgije. 

Abatment i krunica 

Poslije perioda oseointegracije, uspješnog srastanja zubnog implantata s kosti, dolazi postupak postavljanja abatmenta i zubnih kruna. Zubni implantat sastoji se iz dva dijela. Prvi dio je baza u vidu šarafa koja se ugrađuje u viličnu kost i tako imitira korijen zuba, dok drugi dio predstavlja takozvana suprastruktura, poznata i kao nadogradnja ili abatment. Abatment je spojnica između zubnog implantata i zubne krune, zapravo imitira brušeni zub, te se pričvršćuje na bazu implantata. Njegova cijena, kao i cijena zubnih kruna, varira od vrste materijala od koga je izrađen, funkcionalnosti i estetike.

Ugradnja Zubnih Implantata Straumann Implantati Banja Luka Zubar Banja Luka Aurum Dental Centar

Dodatni zahvati

U nekim slučajevima prije same ugradnje zubnih implantata potrebno je dodatno pripremiti viličnu kost u vidu zahvata “sinus lift” kod spuštenih sinusa ili nadogradnje vještačke kosti, kada nemamo dovoljnu i zadovoljavajuću količinu kosti. Ovi zahvati mogu značajno uticati na ukupnu cijenu ugradnje zubnog implantata, dok u slučajevima velikih radova All on 4, All on 6 ili Proteze na titanijumskoj prečki, dodatni zahvati, kao i sve neophodno za uspješno okončanu terapije je uračunato u navedenu cijenu rada.

Kompletan cjenovnik Aurum Dental Centra možete pogledati ovdje.

Postoperativna njega

Kvalitet postoperativne njege utiče i na uspješnost ugradnje zubnog implantata. Sve upute dobiju se prilikom konsultacija, kao i nakon samog hirurškog zahvata. Ugradnja zubnih implantata u potpunosti je bezbolna, tako se i u narednim danima ne očukuju bolovi, ni otoci. Dugogodišnja praksa nam je pokazala da naši pacijenti nisu morala koristiti terapiju protiv bolova u toku postoperativnog perioda. Hlađenje mjesta ugradnje, kao i upute o ishrani sastavni su dio njege u naradnim danima poslije zahvata, kao i redovne stomatološke kontrole, koje su besplatne i traju koliko god je potrebno da se terapija uspješno okonča. Zdravlje i zadovoljstvo naših pacijenata na prvom su mjestu.

Kvalitet i rok trajanja zubnih implantata 

U našoj ordinaciji koristimo Premium implantate švajcarskog brenda Straumann. Straumann koji se smatra najboljim brendom zubnih implantata dostupnim na svjetskom tržištu, omogućuva nam da našim pacijentima osiguramo najbolji tretman sa doživotnom garancijom. Cijena Premium implantata je veća u odnosu na druge implantate koji se ne izrađuju od čistog titanijuma i imaju primjese drugih metala u svojoj leguri, kao i smanjen broj benefita koji se odnosi na finese postavljanja završne protetike na zubnim implantatima. Važno je naglasiti da je ovo dugoročno rješenje, dugotrajnije u odnosu na sve ostalo, sa doživotnom garancijom na zubne implantate i protetskim dijelom rada koji može trajati i do nekoliko desetina godina uz adekvatno održavanje. Početna investicija je značajno veća, ali dugoročno isplatljivija i najsavremenija, uz značajne prednosti (funkcionalnost, estetika).

Ako razmišljate o zubnim implantatima, odluka je velika i značajna, pregled može pomoći oko same odluke. Zakažite svoje besplatne konsultacije, saznajte više o troškovima i samom postupku. Naš tim stomatologa raspoložen je da odgovori na sva vaša pitanja, da se pronađe idealno rješenje za vas.


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.