Zubni implantati

Ako tražite trajno rješenje za gubitak zuba, zubni implanti su odlična opcija, a evo zbog čega je bitno da baš nama povjerite taj zadatak.

Nije svejedno koji implant ugrađujete u vašu kost jer ako je implant kvalitetan on će vam trajati cijeli život za razliku od kruna koje su primjenjive, a takođe i predviđene da se mijenjaju nakon određenog vremena. 

Sa Straumann implantima koje mi koristimo rezultat je cjeloživotna garancija ukoliko adekvatno održavate higijenu svojih zuba i vršite redovne kontrole.  

Ovo su prednosti kvalitetnog implant sistema kao što su Straumann, Nobel te još nekih premium implant sistema.

Proces same ugradnje da lakše razumijete izgleda tako što se implant postavljaju u kost ispod desni, gdje služe kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Na ovaj način, zubni implantati ne samo da sprečavaju dalji gubitak kosti te na taj način i ostalih zuba, već i obezbjeđuju čvrstu osnovu za nadogradnju vještačkog zuba koji izgleda i funkcioniše kao prirodni.

Od čega su zubni implanti napravljeni?

U našoj stomatološkoj ordinaciji koristimo isključivo Straumann SLActive implante, švajcarske proizvodnje sa garancijom. 

Oni su napravljeni od oko 85% titanijumske i 15% zirconium legure koja je kompatibilna sa ljudskim organizmom, te ih organizam procesom osteintegracije obuhvata sopstvenim koštanim materijalom. 

Takođe, ono što je najbitnije je informacija da nigdje u svijetu nije prijavljen nijedan slučaj alergijske reakcije na ove implante, a ugrađuju se od 1975. godine. 

Straumann je izmislio SLAactive tehnologiju kojom je proces srastanja s kosti još brži i sigurniji u odnosu na konkurentne implantate što je dokazano sa preko 100 kliničkih studija godišnje. 

Koriste se u svim najprestižnijim stomatološkim centrima u svijetu a naročito u Zapadnoj Evropi, gdje se i proizvode – u Bazelu.

Ugradnja zubnih implanta obično se sprovodi u nekoliko faza:

1. Pregled i dogovor

U prvoj fazi obavljamo pregled kosti  i dogovaramo se sa pacijentom. 

CBCT RTG snimak se radi na licu mjesta i uz pomoć njega možemo ustanoviti stanje kosti, postojećih zuba, te završna mjerenja za eventualnu postavku zubnih implantata. 

Takođe, napravimo detaljan plan terapije sa predračunom kako pacijent ne bi imao neplanske, nepredviđene i naknadne troškove.

Ostalo: Nakon dogovora i plana slijedi popunjavanje medicinske dokumentacije kao što su alergije, bolesti, medikamentozna terapija koju pacijent inače koristi i slično. 

Ukoliko nema prepreka za ugradnju implantata prelazimo na skeniranje postojećih zuba ili bezubih vilica i zagriza pacijenta prije bilo kakvih započetih radova, te fotografisanje pacijenta za medicinsku dokumentaciju. 

Time se završava pripremna faza, te slijedi hiruška faza.

2. Hirurška faza

U našoj ambulanti implantološke kao i ostale oralnohiruške intervecije vrši maksilofacijalni hirurg čime se eventualne komplikacije svode na minimum. 

Sve komplikacije pri nestručnom postavljanju implantata, povredama nerva ili teškim slučajevima kod nedostatka kosti za samu postavku implantata koji oralni hirurzi nisu u mogućnosti da riješe često se završavaju posjetom maksilofacijalnu hirurgiju koji je najstručniji kadar ove oblasti.

Za ovu proceduru, pacijentu se prvo daje lokalna anestezija kako bi se omogućio potpuno bezbolan postupak. Ukoliko imate izražen strah, imamo mogućnost i analgosedacije gdje se pacijentu venskim putem daje sedativ i analgetik i pacijent je u polusnu, ali svjestan te samostalno diše.

Što se tiče konkretnih stvari ova faza obuhvata sve pripremne radove za postavku implantata kao što su priprema koštanog grebena, eventualno vađenje zuba koji se moraju eliminisati, dodatak vještačke kosti CERABONE te JASON membrane ako je potrebno te samo postavljanje implantata u kost ispod nivoa desni. 

Ova faza u zavisnosti od pripremnih radova i broja implantata traje od 30-90minuta. Nakon završene postavke implantata desni se ušivaju resorptivnim koncem koji se rastvara i sam ispada nakon određenog vremena,  a istovremeno se vrši i skeniranje izlaznih profila implantata te izrađuje privremeni protetski rad koji pacijent ima u ustima do izrade konačnog rješenja.

Privremeni protetski rad kod nas se postavlja unutar 24 sata od postavke implantata, što je jedan od bitnih faktora za uštedu vremena naših pacijenata te njihovog vraćanja normalnim dnevnim obavezama. 

Kod ove faze je obavezna JAKO DOBRA higijena, mekana ishrana, redovno korištenje propisane medikamentozne terapije i korištenje hladnih obloga. 

Pacijentima uvijek savjetujemo da kupe oralni tuš ako ga već ne koriste za što bolju higijenu privremenog, a poslije definitivnog protetskog rada.

3. Faza osteointegracije

Nakon što postavimo implanti ili implantate, potrebno je sačekati da se oni integrišu u kost i da ona zacijeli.

Ova faza traje i do četri mjeseca, u zavisnosti od toga da li su implanti postavljeni u donju ili gornju vilicu kao i od eventualnog dodatka vještačke kosti (augmentacije), podizanja sinusa, te presađivanja sopstvene kosti kod težih slučajeva, brzine zarastanja kosti i opšteg zdravlja pacijenta.

U ovom periodu, implant će se postepeno integrisati u kost, što će stvoriti čvrstu i stabilnu osnovu za nadogradnju vještačkog zuba.

4. Faza definitivne protetske nadoknade

Nakon što se implant integriše u kost, sljedeća faza je obično omiljena svim pacijentima! Ona podrazumijeva novi sken zuba i okolnog tkiva nakon čega kreće izrada definitivnog rada čija vrsta materijala zavisi od indikacije i dogovora sa pacijentom. 

Definitivni protetski rad može biti od fiksnih radova od metalkeramike, cirkona, konstrukcija na titanijumu, peek, te protezama koje se skidaju IVOCLAR IVOTION kod pacijenata sa lošijom kosti. 

Nakon završetka kompletnog rada pacijent dobija PASOŠ implantata i svih protetskih dijelova  sa pisanom garancijom i obaveznom kontrolom jednom godišnje što je kod nas uslov garancije na bilo koju vrstu radova.

Konačni rezultat je funkcionalan i dugotrajan nov zub ili zubni luk prirodnog izgleda koji vam vraća samopouzdanje!

Svaka faza postavljanja zubnog implanta je važna za uspješno integrisanje implanta u tijelo i dobijanje novog zuba. Uz odgovarajuću njegu i održavanje, implantati mogu trajati cijelog života i obezbijediti trajno rješenje za gubitak zuba.

Ukoliko i vi razmišljate o implantatima, zakažite razgovor i pregled u našoj ordinaciji.

Naš tim stručnih i iskusnih stomatologa u Aurum Dental Centru će vam pružiti najbolju uslugu i najnoviju tehnologiju u oblasti dentalne implantologije, vodeći računa o vašem vremenu, rokovim izrade protetskih radova, dugogorišnjom garancijom.

Bez obzira na stanje vaših zuba, zajedno ćemo pronaći individualno rješenje koje vam najbolje odgovara bez skrivenih troškova.

Budite sigurni da će te biti u sigurnim rukama u našem centru i da ćemo se potruditi da vaše iskustvo bude ugodno i bezbolno. 

Kontaktirajte nas već danas kako bismo zakazali konsultaciju i započeli vaš put ka savršenom osmijehu!

ZAKAŽI SE ONLINE OVDJE

Pozovi nas ili pošalji poruku na Viber/WhatsApp: +387 65 431 290

DOŽIVOTNA GARANCIJA STRAUMANN IMPLANTATA
VIŠEGODIŠNJA GARANCIJA NA PROTETIKU

Naši pacijenti

All on 4

Rad na 4 implantanta

6200€

 • Fiksni rad
 • Novi osmijeh za 2 dolaska
 • Straumann implantati
 • Doživotna garancija na implantate
 • 4 implantata po vilici
 • Bez dodatnih troškova

All on 6

Rad na 6 implantanta

8200€

 • Fiksni rad
 • Novi osmijeh za 2 dolaska
 • Straumann implantati
 • Doživotna garancija na implantate
 • 6 implantata po vilici
 • Bez dodatnih troškova

Proteza na

titanijumskoj prečki

4500€

 • Polufiksni rad
 • Novi osmijeh za 2 dolaska
 • Straumann implantati
 • Doživotna garancija na implantate
 • 4 implantata po vilici
 • Bez dodatnih troškova

Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.