Zubni implantati

Trajno rješenje za gubitak zuba!

Ako patite od poteškoća u žvakanju hrane ili svakodnevnog govora zbog izgubljenih prirodnih zuba, ne brinite – zubni implantati predstavljaju savršeno rješenje za vas! Našom brzom i bezbolnom procedurom zamijenit ćemo izgubljene zube, vraćajući vam ne samo funkcionalnost, već i osmijeh na lice. Ovo je brzo i bezbolno rješenje za gubitak zuba sa doživotnom garancijom!

Zubni Implantati Straumann Implantati Banja Luka Stomatoloska Ordinacija Banja Luka Aurum Dental Centar

Straumann implantati

 • ŠVICARSKA GARANCIJA

  Vodeća švicarska kompanija u proizvodnji implantata na svijetu sa DOŽIVOTNOM GARANCIJOM
 • STRAUMANN PROIZVODI

  Pored implantata proizvode precizna visokokvalitetna medicinska pomagala i alate koji se koriste u stomatološkim zahvatima.

Zašto Straumann?

 • 1974. godina početka uspješne izrade i razvoja Straumann implantata

 • Kontrolisana proizvodnja

 • Biološka kompatibilnost dijelova

 • Veliki izbor implantata i odgovarajućih protetskih dijelova

 • Jednostavna zamjena protetskih radova / bez trajnog cementiranja

 • Garancija kvaliteta i sigurnost proizvoda

 • Svaki Straumann implantat ima jedinstven serijski broj i sopstveni pasoš

Zubni implantati

ZAŠTO RAZMISLITI O NJIHOVOJ UGRADNJI

Zubni implantati predstavljaju posebno dizajnirane titanijumske vijke koji se hirurški ugrađuju u kost gornje i/ili donje vilice. U našoj ordinaciji implantate ugrađuje maksilofacijalni hirurg što mogućnost komplikacije svodi na minimum. Implantati nude trajno rješenje koje u potpunosti zamjenjuje prirodne zube kako estetski, tako i funkcionalno uz doživotnu garanciju na Straumann implantate uz redovne godišnje kontrole i pravilno održavanje oralne higijene.

Uz očuvanje opšteg zdravlja i redovnu oralnu higijenu, te minimalno jednogodišnju kontrolu stomatologa, zubni implantati mogu trajati tokom cijelog života, pružajući vam rješenje za probleme s žvakanjem i govorom koji će biti riješeni jednom zauvijek uz novi osmijeh.

UGRADNJA ZUBNIH IMPLANTATA SPADA U JEDAN OD NAJSIGURNIJIH POSTUPAKA U ORALNOJ HIRURGIJI,s izuzetno visokim postotkom uspješnosti od otprilike 99%.

Zahvaljujući napretku u stomatologiji, a samim tim i implantologiji, postupak je postao bezbolan i siguran, pod uslovom da ga izvodi stručno lice s visokim stepenom obrazovanja i pravilnom medicinskom opremom, što vam možemo garantovati u našoj ordinaciji. Svoj posao obavljamo s izuzetnom stručnošću i posvećenošću svakom pacijentu, jer su nam zdravlje i zadovoljstvo pacijenata na prvom mjestu. Važno je napomenuti da su implantati biokompatibilni, što znači da lako srastaju s kosti i ponašaju se poput vašeg prirodnog zuba. Ukoliko ste stariji od 18 godina i suočavate se s nekim od sljedećih problema: gubitak jednog ili više zuba do potpune bezubosti vilice onda je ugradnja zubnih implantata možda najbolja opcija za vas. Nedostatak čak i jednog zuba može izazvati poteškoće u žvakanju i govoru, a također negativno uticati na samopouzdanje. Ako se prepoznajete u ovim problemima razmislite o ugradnji implantata kao trajnom rješenju vašeg problema.

Rezultat
Zubni implantati

Zubni Implantati Cirkon Krune Aurum Dental Centar Stomatoloska Ordinacija Banja Luka 02Zubni Implantati Cirkon Krune Aurum Dental Centar Stomatoloska Ordinacija Banja Luka 01

Vrste zahvata

SVE OPCIJE U NEDOSTATKU ZUBA VILICE

1. Nedostatk jednog zuba

U situaciji gdje nedostaje samo jedan zub, ugradnja zubnog implantata nudi prednost u poređenju s opcijom postavljanja zuba u vidu mosta zbog svoje manje invazivne prirode. Dok most također može riješiti problem nedostatka zuba, implantat se izdvaja po jednostavnosti postupka, jer ne zahtijeva brušenje susjednih zuba, čime se čuva njihova prirodna struktura, te se odmah dobija privremena kruna. Svaki slučaj je individualan za sebe, stoga ćemo timski naći idealno rješenje za vaš nedostatak u zavisnosti od sveukupnog oralnog stanja i pozicije zuba koji nedostaje.

2. Nedostatak više zuba

Ukoliko vam nedostaje više zuba, postoji mogućnost ugradnje implantata kao nosača za most koji se sastoji od zubnih krunica. Izbor zubnih krunica zavisi od položaja zuba koji nedostaju i od mogućnosti i želja samog pacijenta.

3. Potpuno bezuba vilica

Kada imamo slučaj potpuno bezube vilice, ugrađujemo 4-5-6 implantata u zavisnosti od stanja kosti, te prethodnog dogovora sa pacijentom i razrađenog plana terapije. Rad ALL ON 6 predstavlja luksuznu varijantu fiksnog mosta na 6 Straumann implantata, dok nam postavka 4-5 Straumann implantata daje
mogućnost fiksnog i polufiksnog rješenja za bezube vilice. Više o njima pročitajte na stranicama: ALL ON 4 i Proteza na titanijumskoj prečki.

DOŽIVOTNA GARANCIJA STRAUMANN IMPLANTATA
VIŠEGODIŠNJA GARANCIJA NA PROTETIKU

Proces rada

KAKO IZGLEDA PROCES UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTATA

Izuzetno nam je važno uspostaviti dublje razumijevanje s našim pacijentima, ne samo putem dijagnostičkih slika, već i ličnim kontaktom, kako bismo što bolje razumjeli vaše potrebe i ciljeve.
Prvi dolazak rezervisan je za postupak ugradnje implantata, nakon što prethodno ocijenimo oralno zdravlje, izvadimo problematične zube, izliječimo zube koji se mogu i trebaju liječiti i, prema potrebi, nadogradimo vještačku kost. Znači u potpunosti saniramo vaše oralno zdravlje. Sama intervencija je bezbolna i brza. Odmah nakon postupka dobijate privremeni protetski rad, koji vam omogućava povratak uobičajenim svakodnevnim aktivnostima s novim osmijehom.

Svi implantati za jednu vilicu postavljaju se istog dana. Tokom vremenskog perioda od 4 mjeseca za gornju vilicu i 2 mjeseca za donju vilicu, implantati završavaju proces oseointegracije, tj. srastanja s kosti. Kako biste postigli finalni novi osmijeh, potrebno je samo uzimanje otiska i izrada protetskog rada prema vašim specifičnim željama, bilo da se radi o metalokeramičkim krunama ili cirkon-keramičkim krunama za visoke estetske zahtjeve. Uzimanje otiska sada je zamijenjeno novim tehnologijama, skeniranjem pomoću intraoralnog skenera koji pruža kompletan komfor za pacijenta. Kada je završni protetski rad izrađen, dolazite na probu i konačno postavljanje, te vam ostaju samo, kao obaveza, redovne godišnje kontrole kako bismo osigurali dugotrajnost vaših zuba i omogućili vam da u potpunosti uživate u njima. Uz jednostavne savjete o oralnoj higijeni i redovne kontrole osiguraćete sebi doživotnu garanciju na Straumann implantate. Kompletan proces ugradnje implantata sa finalnim protetskim radom završava se u dvije posjete stomatološkoj ordinaciji. Svaki pacijent je specifičan na svoj način, pa je najsigurnije da putem ličnog kontakta dobijete plan vaše terapije sa detaljnim informacijama.

Naši pacijenti

Metalokeramicke Krune Zubne Krunice Aurum Dental Centar Stomatoloska Ordinacija Banja Luka. 02Metalokeramicka Kruna Zubne Krunice Aurum Dental Centar All On 4 Zubar Banja Luka 01
Metalokeramicke Krune Zubne Navlake Aurum Dental Centar Stomatoloska Ordinacija Banja Luka. 01Metalokeramicke Krune Zubne Navlake Aurum Dental Centar Stomatoloska Ordinacija Banja Luka. 02


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.