Zubne krunice

Toliko su usavršene da ne vidite razliku u odnosu
na prirodne zube i funkcionalnost!

Imate problem sa oštećenim, slomljenim ili estetski nezadovoljavajućim zubom/zubima? Zubne krunice predstavljaju idealno rješenje za vas! Ovom vrhunskom protetskom nadoknadom možemo obnoviti prirodan izgled vaših zuba i omogućiti vam normalno žvakanje hrane. Koristeći najmoderniju tehnologiju i visokokvalitetne materijale za izradu zubnih krunica, riješićemo vaš problem!

Aurum Dental Centar Zubne Navlake

Vrste zubnih krunica u Aurum Dental Centru

 • POTPUNO PRIRODAN IZGLED ZUBA UZ SAVRŠEN OSJEĆAJ U USTIMA

  Odabirom cirkon kruna dobijate apsolutno savršen i prirodan izgled zuba.
 • STAKLOKERAMIČKE KRUNICE

  Vrhunac estetike. Ove krunice najpopularnije su kod prednjih zuba, jer najbolje imitiraju prirodan izgled i boju, treba samo naglasiti da za ove krunice treba imati određene preduslove.
 • METALOKERAMIČKE KRUNICE

  Prihvatljiva cijena, čvrstoća i izuzetno dobra estetika postali su standard u stomatološkoj protetici. Kao što im ime kaže ove krunice napravljene su od keramike koja je vezana za metalnu osnovu.
 • LJUSKICE ZA ZUBE

  Zubne fasete ili popularnije ljuskice za zube dizajnirane su da prekriju prednju površinu zuba. Idealno su rješenje za manja oštećenja, diskoloraciju i nepravilnost zuba.
 • VRIJEME IZRADE

  Nudimo najbrže vrijeme izrade zubnih kruna, od svega nekoliko sati za staklokeramiku, do par dana za metalokeramiku, što je najduži period izrade.

Zubne krunice / Zubne navlake

ŠTA SU I ČEMU SLUŽE

Zubne krunice, poznate i kao navlaka za zube, predstavljaju jedno od najpoznatijih i najtraženijih rješenja za probleme sa zubima, kako funkcionalne tako i estetske prirode. Ove protetske nadoknade imaju za cilj obnoviti izgubljenu funkcionalnost zuba i poboljšati njihovu estetiku, pružajući potpunu transformaciju vašeg osmjeha. Krunice za zube se izrađuju tako da imitiraju oblik, veličinu i boju zuba i trajno se fiksiraju na zubni implantat ili izbrušen zub. Njihova glavna svrha je povratak izgubljene funkcije zuba ili popravljanje njegove estetike, čime se postiže zdrav i lijep osmijeh. Preporučuju se u slučajevima kada je potrebno zaštititi zub, a zahtevaju se u situacijama kao što su lom prirodnog zuba, oštećenje zuba do te mjere da se na njemu ne može napraviti plomba ili kada je prirodni zub oslabljen karijesom.

Takođe, krunice su idealne za zube koji su već prošli endodontsko liječenje ili im je potrebna zamjena dotrajale krunice.Važno je napomenuti da je vijek trajanja zubnih krunica individualan i zavisi od različitih faktora, uključujući kvalitet materijala, redovne stomatološke preglede i pravilnu oralnu higijenu. ODRŽAVANJE ORALNE HIGIJENE JE KLJUČNO ZA PRODUŽETAK VIJEKA TRAJANJA ZUBNIH KRUNICA I OČUVANJE OPŠTEG ZDRAVLJA USNE ŠUPLJINE.

Aurum Dental Centar ima sopstveni zubotehnički laboratorij i koristimo najsavremeniju CAD/CAM tehnologiju za izradu krunica, što omogućava preciznu i brzu izradu krunica koje su potpuno prilagođene anatomiji, obliku i estetskom izgledu vaših zuba. Obratite nam se kako biste dobili više informacija i konsultovali se o rješenjima koja će vam vratiti zdrav i prirodan.

Rezultat
Zubne krunice /
Zubne navlake

Zubne Krune Cirkon Krune Banja Luka Stomatoloska Ordinacija Banja Luka Aurum Dental Centar. 01jpgZubne Krune Cirkon Krune Banja Luka Stomatoloska Ordinacija Banja Luka Aurum Dental Centar. 01jpg 02

Proces rada

KAKO IZGLEDA PROCES UGRADNJE ZUBNIH KRUNICA

1 Upoznavanje i pregled

Veoma nam je bitno da naše pacijente prije svega što bolje upoznamo. Ne samo preko snimaka, nego lično, da možemo što više saznati o vama i vašim ciljevima, kako bismo zajednički našli pravo riješenje na obostrano zadovoljstvo.

2 Brušenje zuba

Za postavljanje zubne krunice, prvi korak je priprema zuba koja uključuje brušenje postojećeg zuba kako bi se stvorila osnova za postavljanje nove krune. Ovaj postupak je ključan za stvaranje čvrstog oslonca za novu krunicu zuba i omogućava zamjenu izgubljenog, oštećenog ili odlomljenog dijela zuba. Treba naglasiti da se prethodno liječi zub ili desni ukoliko je potrebno.

Dodatno, postavljanje zubne krune često je sastavni dio procesa ugradnje zubnih Straumann implantata. Prilikom ove procedure, zubna navlaka se fiksira na prethodno postavljen implantat. Ovaj integrisani pristup omogućava obnovu funkcionalnosti i estetike zuba, čineći ih jakim i stabilnim, bez obzira da li se koristi za zamjenu postojećeg zuba ili za stvaranje potpuno novog osmijeha.

3 Proba zubne krunice

U sklopu naše ordinacije nalazi se i sopstveni zubotehnički laboratorij. Skeniranje za izradu zubne krunice radimo timski sa našim tehničarima, koji odmah pristupaju izradi vaše nove zubne krune. Čim se kruna izradi dolazite na probu. U slučaju potrebe, vršićemo dodatne korekcije kako bismo postigli optimalnu funkcionalnost i estetiku. Period izrade zubne krune ili zubnog mosta varira u rasponu od svega nekoliko sati do 72 sata, i to zavisi od kompleksnosti slučaja, odabranog materijala i broja krunica koje se izrađuju za vas. Naš cilj je osigurati da krunice budu savršeno prilagođene vašim potrebama i da vam pruže prirodnu estetiku i funkcionalnost.

4 Trajno cementiranje zubne krunice

Nakon uspješne probe, dodatnih korekcija i svih stomatoloških postupaka, dolazi vrijeme za trajno fiksiranje vaše zubne krune na prethodno pripremljen zub. Ovaj proces poznat je kao cementiranje zubne krune i predstavlja poslednji korak u postupku ugradnje. Sada možete uživati u potpuno funkcionalnom zubu i svom novom osmijehu. Ne zaboravite samo redovne kontrole!

DOŽIVOTNA GARANCIJA STRAUMANN IMPLANTATA
VIŠEGODIŠNJA GARANCIJA NA PROTETIKU

Zašto mi?

ZAŠTO UGRADITI ZUBNE KRUNICE KOD NAS

Naš pristup je individualan prema svakom pacijentu, prilagođen vašem stanju, željama i finansijskim mogućnostima. Koristimo najsavremeniju tehnologiju za brzu i preciznu izradu različitih vrsta zubnih krunica. Pružamo kompletnu dijagnostiku na jednom mjestu. U sklopu naše ordinacije imamo sopstveni digitalizovani zubotehnički laboratorij, što nam omogućava potpunu posvećenost svakom pacijentu u saradnji sa tehničarom zaduženim za vas i izuzetno brz proces izrade do finalnog protetskog rada. Izrazito vodimo računa o materijalima i sa ponosom možemo reći da se u našoj ordinaciji koriste najsavremeniji materijali na tržištu. Takođe, nudimo profesionalno savjetovanje i podršku tokom cijelog procesa i terapije, a tu je i garancija na rad koja je veoma bitna svim našim pacijentima. Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite.

Naši pacijenti

Cirkon Krune Zubne Navlake Aurum Dental Centar Zubar Banja Luka 02Cirkon Krune Zubne Navlake Aurum Dental Centar Zubar Banja Luka 01
Zubne Navlake Cirkonske Navlake Aurum Dental Centar Zubar Banja Luka 02Zubne Navlake Cirkonske Navlake Aurum Dental Centar Zubar Banja Luka 01


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.