fbpx

IMPLANTATI

IMPLANTATI

Svi znamo da lijep i zdrav osmijeh vraća samoupozdanje, a ujedno nas čini srećnijim i upravo zbog toga svi puno pažnje posvjećujemo oralnoj higijeni.

Nažalost, nemaju uvijek svi sreću da imaju zdrave i lijepe zube, pa često pomisle kako njima nema pomoći.

Međutim, tu griješe. Stomatologija je grana medicine, koja svakodnevno napreduje i zadovoljava potreba pacijenta.

Tako su se pojavili i zubni implantati koji se smatraju vrhuncem stomatologije, ali su i donijeli sreću brojnim pacijentima širom svijeta.

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba, ili imate problem sa bezubom vilicom i mislite da vam nema spasa, ne brinite jer implantati upravo rješavaju ove probleme.

Oni predstavljaju vašu drugu šanse za prelijep osmijeh.

A mi smo tu da vama to omogućimo. Dental centar „Aurum“  posjeduje višegodišnje iskustvo, ali i najbolje doktore za ugradnju implantata. Ukoliko ste i vi neko ko ima probleme sa zubima koje smo spomenuli, što prije nam se javite i rezervišite svoj termin i vratite osmijeh na lice.

U daljem tekstu, objasnićemo vam šta su implatanti, kako se ugrađuju, ali i ono ključno pitanje za većinu, a to je, da li boli ugradnja implantata.

Šta su implantati?

Implantati su jedna vrsta umjetnog korijena za zube, ustvari to je titanijumski šaraf koji su postavlja u viličnu kost na mjesto gdje ne postoji zub. Kada se postavi na svoje mjesto, na šaraf se postavlja abatmen i  keramička krunica koja zamjenjuje  prirodan zub. Implanti su izrađeni od titana i zbog toga su u mogućnosti da ih organizam prihvati i ne odbaci kao strano tijelo. Zbog toga je veoma  bitno da odabarete kvalitetne implantate. U našem centru se koriste isključivo Straumann implantati Švajcarskog instituta za medicinska sredstva.

Kada se pazi da se ispoštuju procedure i kada se koriste vrhunski implantati, te krune vrhunskog kvaliteta,  skoro da je nemoguće razlikovati krune na implantatima  i prirodine zube.

Najveća prednost zubnih implantata jeste da traju do kraja vašeg života, a njihovo održavanje je istao kao i za vaše prirodne zube. Nakon ugradnje, vaša je obaveza da samo redovno zube perete četkicom i koncem, poželjno je koristiti oralni tuš, te redovne kontrole stomatologa.

Zahvaljujući implantatima, zaboravite neugodan zadah iz usta, problem da teško žvaćete hranu i uvijek jedete na jednu strahu, ili kada se smijete da prikrivate zube.

Ko može ugraditi implantate?

Nakon što se odlučite za ugradnju zubnih implantata, prvo nas kontaktirajte i dogovorite termin za pregled, a onda ćemo vas detaljno upoznati sa svim fazama oko  ugradnje.

Brojna istraživanja su pokazala da skoro svi pacijenti mogu ugraditi implantate. Prema jednoj studiji, stopa uspješnosti implantacije veća je od 95 odsto.

Da li boli ugradnja implantata?

Koliko puta ste isplanirali odlazak kod vašeg stomatolaga, a onda u zadnji čas otkazali, zbog straha od boli. Pa zbog toga se vjerovatno pitate da li boli ugradnja zubnih implantata.

Sa sigurnošću vam možemo reći da ugradnja implatanta ne boli i da se oni ugrađuju sa lokalnom anestezijom, tako da je to u potpunosti bezbolan postupak.

Za pacijente koji imaju veliki strah postojii analgo-sedacija.

Šta mogu jesti nakon ugradnje?

Oporavak nakon ugradnje zubnih implantata traje veoma kratko, zbog toga vam donosimo nekoliko savjeta kako se ponašati nakon operacije.

Kada osjetite da vas anestezija polako popušta, trebali bi na mjestu gdje je ugrađen implantat da stavljate hladne obloge i tako spriječite moguće oticanje.

Ubrzo nakon operacije, možete slobodno piti, ali se ne savjetuje da jedete bar u roku dva sata od zahvata, jer bi mogli povrijediti ranu. Takođe, savjetujemo da izbjegavate toplu, začinjenu i zrnastu hranu.

Stomatolozi preporučuju da prvih dana jedete supe, izmiksano povrće, jogurte, voćne kašice i sličnu hranu.

Takođe, savjetuje se da bar prvih nekoliko da ne pušite.

Redovno koristite medikamentoznu terapiju koju vam propišemo.

Zakažite svoj termin

Ukoliko ste  zainteresovani za ugradnju zubnih implantata ili imate još nekih pitanje, stojima Vam na raspologanju.

Što prije nas kontaktirate na telefone +387 51 215 223 ili +387 65 431 290 (Viber, Whatsapp), a može nam poslati i email na aurumdentalcentar@gmail.com , ili nas posjetite na adresi Grčka 17, Banjaluka. Očekujemo vas.

 

 

 

5 (100%) 2 votes

No Comments Yet.

Leave a comment