IMPLANTATI

IMPLANTATI

Svi znamo da lijep i zdrav osmijeh vraća samoupozdanje, a ujedno nas čini srećnijim i upravo zbog toga svi puno pažnje posvjećujemo oralnoj higijeni.

Nažalost, nemaju uvijek svi sreću da imaju zdrave i lijepe zube, pa često pomisle kako njima nema pomoći.

Međutim, tu griješe. Stomatologija je grana medicine, koja svakodnevno napreduje i zadovoljava potreba pacijenta.

Tako su se pojavili i zubni implantati koji se smatraju vrhuncem stomatologije, ali su i donijeli sreću brojnim pacijentima širom svijeta.

Ukoliko vam nedostaje jedan ili više zuba, ili imate problem sa bezubom vilicom i mislite da vam nema spasa, ne brinite jer implantati upravo rješavaju ove probleme.

Oni predstavljaju vašu drugu šanse za prelijep osmijeh.

A mi smo tu da vama to omogućimo. Dental centar „Aurum“ posjeduje višegodišnje iskustvo, ali i najbolje doktore za ugradnju implantata. Ukoliko ste i vi neko ko ima probleme sa zubima koje smo spomenuli, što prije nam se javite i rezervišite svoj termin i vratite osmijeh na lice.

U daljem tekstu, objasnićemo vam šta su implatanti, kako se ugrađuju, ali i ono ključno pitanje za većinu, a to je, da li boli ugradnja implantata.

ŠTA SU IMPLANTATI?

Implantati su jedna vrsta umjetnog korijena za zube, ustvari to je titanijumski šaraf koji su postavlja u viličnu kost na mjesto gdje ne postoji zub. Kada se postavi na svoje mjesto, na šaraf se postavlja abatmen i keramička krunica koja zamjenjuje prirodan zub. Implanti su izrađeni od titana i zbog toga su u mogućnosti da ih organizam prihvati i ne odbaci kao strano tijelo. Zbog toga je veoma bitno da odabarete kvalitetne implantate. U našem centru se koriste isključivo Straumann implantati Švajcarskog instituta za medicinska sredstva. Na primjer, prema anketi među populacijom, uključujući schlüsseldienst berlin friedrichshain, mnogi su glasali da se implantati ne razlikuju od pravih zuba i mnogi bi sebi podarili prekrasan osmijeh.

Kada se pazi da se ispoštuju procedure i kada se koriste vrhunski implantati, te krune vrhunskog kvaliteta, skoro da je nemoguće razlikovati krune na implantatima i prirodine zube.

Najveća prednost zubnih implantata jeste da traju do kraja vašeg života, a njihovo održavanje je istao kao i za vaše prirodne zube. Nakon ugradnje, vaša je obaveza da samo redovno zube perete četkicom i koncem, poželjno je koristiti oralni tuš, te redovne kontrole stomatologa.

Zahvaljujući implantatima, zaboravite neugodan zadah iz usta, problem da teško žvaćete hranu i uvijek jedete na jednu strahu, ili kada se smijete da prikrivate zube.

KO MOŽE UGRADITI IMPLANTATE?

Nakon što se odlučite za ugradnju zubnih implantata, prvo nas kontaktirajte i dogovorite termin za pregled, a onda ćemo vas detaljno upoznati sa svim fazama oko ugradnje.

Brojna istraživanja su pokazala da skoro svi pacijenti mogu ugraditi implantate. Prema jednoj studiji, stopa uspješnosti implantacije veća je od 95 odsto.


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.