All on 6

Fiksni most na 6 implantata. Zablistaj sa novim osmijehom.

Nedostaje vam više zuba ili svi, a želite trajno rješenje? Metode All on 6 / All on 4 predstavljaju najbolje rješenja za probleme koji vas muče. Pomoću implantata dobijate trajno, fiksno rješenje koje vraća osmjeh na lice kakav ste željeli, a naš tim će se pobrinuti da kompletan proces prođe brzo, bezbolno i u otpunosti ugodno za vas. Besplatan pregled i konsultacije su vaš prvi korak.

zubni implantati

Šta je All on 6 metoda, cijena i koje su njene prednosti?

  • POTPUNO PRIRODAN IZGLED ZUBA UZ SAVRŠEN OSJEĆAJ U USTIMA

    Odabirom cirkon kruna dobijate apsolutno prirodan izgled zuba uz savršenu funkciju i čvrstinu
  • BEZ DODATNIH TROŠKOVA

    Sve neophodno za kompletan zahvat uračunato je u cijenu. Pregledi, dijagnostika, priprema trenutnog stanja za ugradnju implantata, implantati, privremeni zubi, završni protetski rad, smještaj ukoliko putujete do nas. All on 6 Cjenovnik.
  • NOVI OSMIJEH PRILIKOM PRVOG DOLASKA ZA
    SAMO 24h

    Sa prvom posjetom završavate najveći dio terapije – ugradnju implantata, te vam se postavlja privremeni protetski rad koji vam omogućava novi osmijeh za 24h.
  • DOŽIVOTNA GARANCIJA NA IMPLANTATE STRAUMANN IMPLANTATI

    Vodeći implantati na tržištu švajcarske proizvodnje,sa iskustvom u implantologiji preko 30 god., garantuju stabilnost protetskog rada.

All on 6

U KOM SLUČAJU JE ALL ON 6 METODA NAJBOLJE RJEŠENJE

Sistem zubnih implantata All on 6 predstavlja luksuznu varijantu fiksnog mosta na 6 implantata. Funkcionalno i estetski najbolja varijanta s dugoročno izvrsnom prognozom koja zadovoljava visoke estetske zahtjeve. U suštini, uvijek je bolje imati veći broj nosača za protetski rad, stoga je ova metoda idealno rješenje za bezube vilice. Jedina situacija koja nam može uticati na broj postavljanja implantata je smanjena količina ili loš kvalitet kosti, kada pristupamo metodi All on 4 ili polufiksnom rješenju proteze na 4 implantata. BITNO JE NAGLASITI DA RJEŠENJE UVIJEK MORA I MOŽE DA POSTOJI. Ukoliko postoje uslovi za ugradnju 6 implantata ili se mogu postići jednostavnim zahvatom nadogradnje kosti, rad All on 6 predstavlja najsigurnije rješenje za bezube vilice, kako estetski, tako i funkcionalno.

Rezultat
All on 6 metode

Proces rada

KAKO IZGLEDA PROCES UGRADNJE ALL ON 6 METODE.

1 Upoznavanje i pregled

Veoma nam je bitno da naše pacijente prije svega što bolje upoznamo. Ne samo preko snimaka, nego lično, da možemo što više saznati o vama i vašim ciljevima, kako bismo zajednički našli pravo riješenje na obostrano zadovoljstvo.

2 Rad na implantatima

Prvi dolazak je rezervisan za ugradnju implantata kojima prethodi saniranje oralnog zdravlja ukoliko je potrebno, vađenje loših zuba, te nadogradnja vještačke kosti. Sama intervencija je poptuno bezbolna i
kratkotrajna. Nakon intervencije odmah dobijate privremeni protetski rad, sa kojim se vraćate normalnim životnim navikama uz novi osmijeh. Svi implantati za jednu vilicu se postavlja u istom danu.

3 Postavljanje rada All on 6

U periodu koji traje 4 mjeseca za gornju vilicu, a 2 mjeseca za donju vilicu, implantati završavaju proces oseointegracije, odnosno srastanja s kosti. Konačno, do finalnog novog osmijeha dijeli vas još uzimanje otiska, te izrada protetskog dijela rada po vašim zahtjevima ( metalokeramičke krunice ili
cirkon keramičke krunice za visoke estetske zahtjeve ).

4 Redovni pregledi

Ono što ostaje je da redovono dolazite na preglede jednom godišnje, kako bismo vam pomogli da vaši zubi traju što duže i da uživate u njima. Pregled traje jako kratko, tako da ostatak vremena možete
posvetiti šetnji, šopingu, turističkim obilascima ili kafi.

DOŽIVOTNA GARANCIJA STRAUMANN IMPLANTATA
VIŠEGODIŠNJA GARANCIJA NA PROTETIKU

All on 6 / All on 4

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU ALL ON 6 I ALL ON 4 METODE?

Ove dvije metode razlikuju se prema broju zubnih implantata koji se ugrađuju u vilicu. Proces rada u potpunosti je isti, stim da postupak kod All on 6 metode traje nešto duže zbog većeg broja implantata koje je potrebno ugraditi. Idealan broj implantata odrediće naš stručni tim na temelju detaljnih analiza, pregleda i stanja kosti vilice za šta nam je potreban 3D snimak.

Naši pacijenti


Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.