Najmodernija tehnologija

Nauka i tehnologija se konstantno mijenjaju
u svim granama medicine, a oralna nije izuzetak!

Mi u Aurum Dental centru idemo u korak sa vremenom i ulažemo u najsavremenije aparate na tržištu kako bi vaši zubi ispali onako kako ste oduvijek sanjali.

Ovo su samo neki od aparata koje koristimo za dijagnostiku i kreiranje zubnih krunica, implanta i proteza na svjetskom nivou.

Ivoclar PM ( freza za glodanje cirkona, staklo-keramike, titana,kobalt-hroma,…)

Visokokvalitetni aparat za mokro i suho frezanje koji se koristi u najpriznatijim stomatološkim centrima u Evropi.

Ovo su njegove glavne prednosti:

 • Precizno frezanje

  Ivoclar PM aparat omogućuje vrlo precizno rezanje cirkona, što znači da se postiže visoka razina tačnosti u obliku, veličini, boji i sjaju. Ovo je ključno za postizanje optimalne estetike i funkcionalnosti zubnih kruna. Takođe na ovoj vrsti najsavremenije freze sa 5 osovina sječenja izrađuju se najsavremenije staklokeramičke ljuskice i krune.

 • Brzo vrijeme frezanja

  Ivoclar PM aparat ima vrlo brzo vrijeme sječenja, što omogućuje stomatološkim ordinacijama i laboratorijima da dobiju gotove zubne krune za vrlo kratko vrijeme. Ovo je posebno važno za hitne slučajeve i pacijente koji zahtijevaju brzo rješenje za svoje zube. U našem centru se privremene CAD CAM krune za kompletnu rekonstrukciju zubnog luka na implantima ili postojećim zubima izrade za dva do tri sata, što znači da pacijent sa bilo kojom vrstom stomatološkog rada isti dan dobija ili privremene ili trajne zube u zavisnosti od indikacije i vrste protetskog rada.

 • Freza titanijum

  Ova vrsta glodalice takođe freza titanijum koji služi za većinu nadogranji na radovima na implantima.

Ovo su njegove glavne prednosti:

 • Sprintray 3D printer je posljednja generaija 3D printera koji koristi tehnologiju stereolitografije (SLA) za izradu vrlo preciznih i detaljnih 3D modela. Mi ovaj vrhunski printer koristimo za izradu zubnih modela i hiruških gajdova, folija za ispravljanje zuba, totalnih proteza, uključujući privremene i probne krunice, mostove i drugo.

 • On koristi digitalne modele zuba koji se stvaraju pomoću intraoralnih skenera, čime se smanjuje potreba za tradicionalnim otiskom usta. To znači da se mogu izbjeći neugodni postupci otiskivanja usta, koji pacijentima često izazivaju mučninu a digitalni modeli se mogu lako spremiti i arhivirati za buduću upotrebu.

 • Za printanje kompletnog zubnog luka gornje i donje vilice za privremene krune potrebo vrijeme je 55 minuta, što znači od brušenja zuba ili skeniranje implantatat do privremenog ili trajnog rada dovoljno nam je sat vremena, što je revolucija u stomatologiji.

Najkvalitetniji zubni implanti

Kada je u pitanju odabir zubnih implanata, mi u ponudi imamo najbolje na tržištu – Straumann implante. Nije svejedno koji je implant! Implant je nešto što u vašoj kosti ostaje zauvijek, tako da pacijente uvijek savjetujemo da je izbor implantata najvažnije stavka u čitavom procesu, jer sve je ostalo vrlo lako izmjenjivo. Takođe Straumann je brend koji posluje više desetina godina sa kompletnom proizvodnjom u srcu Evrope što garantuje kvalitet i trajnost te da će te i za mnogo godina na istim tim implantima moći izraditi novi protetski ra. Često nam se događa da imao pacijente sa implantatima o kojim oni sami nemaju nikakvu dokumentaciju, ne znaju vrstu ni proizvođača. Sretali smo se sa nekim vrstama koje se pojave kratko na tržištu i nestanu a stomatolozi zbog niske cijene koriste te proizvođače a nakon par godina u slučaju potrebe promjene na protetskom radu ne budete u mogućnosti da ih koristite jer ne možete naći protetske komponente tog proizvođača.

Ovo su neke od njihovih karakteristika koje koriste specijalističke ordinacije u Evropi, a posebno Austriji, Švajcarskoj i Njemačkoj:

1. Kvaliteta

Straumann implantati izrađeni su od visokokvalitetnog titana koji se koristi u svemirskoj industriji. To znači da su implantati vrlo čvrsti i izdržljivi te mogu trajati dugi niz godina. Svaki implant ima serijski broj, te pacijenti dobijaju PASOŠ na kraju završenog protetskog rada, što im omogućava da sa tim dokumentom u slučaju poterebe mogu da rade novi rad u bilo kojoj ordinaciji u svijetu koja se bavi Straumann implantima, jer na osnovu njega  znaju sve potrebne komponente

2. Kompatibilnost

Straumann implantati su dizajnirani tako da odgovaraju različitim vrstama kostiju i zubi.

3. Preciznost

Straumann implantati su vrlo precizno izrađeni kako bi se postigao optimalan položaj i stabilnost. To znači da se implantati mogu integrirati u vaše kosti s minimalnim rizikom od komplikacija (SLA aktiv) predvodnik tehnologije na svijetu.

4. Raznolikost

Straumann implantati su dostupni u različitim veličinama i oblicima kako bi se zadovoljile različite potrebe pacijenata. 

Od sada u našem centru radimo i posljednju generaciju Straumann implantata BLX i TLX, ova posljednja generacija implantata su kruna preko 30 godina uspješnog rada sa simbiozom najaboljeg iz više vrsta Straumann implantata.

IPS e.max ZirCAD Prime i Esthetic

Takođe, u ponudi na licu mjesta imamo i Ivoclar Prime i Esthetic  – materijal koji se koristi za izradu najčvrćih zubnih kruna, sa naglaskom na prirodan izgled zuba.

Prime Ivoclar Cirkon je vrsta cirkonijeve keramike koja se može koristiti za izradu krunica, mostova, zubnih konstrukcija na implantatima…

Ovaj materijal ima nekoliko prednosti u odnosu na druge materijale koji se koriste za izradu zubnih krunica.

Prvo,  Ivoclar Prime cirkon je vrlo čvrst i izdržljiv materijal, što ga čini izvrsnim izborom za izradu krunica, mostova koji moraju izdržati veliki pritisak i opterećenja.

Drugo, cirkonijeve krunice su izuzetno estetsko rješenje, a samim tim i Ivoclar Esthetic cirkon. To znači da su zubne krune izrađene od ovog materijala vrlo prirodne u izgledu i boji sa 16 nijansi A-D i 4 BL bleach, što je važno za krajnje zadovoljstvo pacijenata.

Treće,  Ivoclar cirkon je vrlo kompatibilan s tkivima u ustima i ne uzrokuje iritacije ili alergijske reakcije. Ovaj materijal je hipoalergenski, što znači da se može koristiti i kod pacijenata s osjetljivim tkivima u ustima.

Četvrto, Ivoclar cirkon može se lako oblikovati i prilagoditi zubima pacijenata, što omogućuje stomatolozima da stvore vrlo precizne i individualizirane bezmetalne krune visoke estetike i čvrstoće.

Detaljnije o bezmetalnim cirkonskim krunicama pročitajte ovdje.

3D Ivoclar Ivotion digitalne proteze

Mi koristimo digitalnu tehnologiju za stvaranje proteza vrhunske kvalitete. Ova tehnologija omogućuje precizno skeniranje usta pacijenta i izradu digitalnog modela usta u realnom vremenu. Na temelju tog digitalnog modela, proteze se izrađuju odmah u našoj laboratoriju koristeći najnaprednije materijale.

Prednosti Ivotion proteza su mnoge, uključujući:

1. Preciznost

Ivotion proteze izrađene su s vrlo visokom preciznošću, što znači da se savršeno prilagođavaju vašim zubima i desnima.

2. Prirodan izgled

Ivotion proteze izgledaju vrlo prirodno i estetski privlačno, što pruža samopouzdanje i udobnost prilikom žvakanja, govora i osmijeha.

3. Komfor

Ivotion proteze su vrlo lagane i tanke, što pruža izvanredan komfor tokom nošenja, kombinuju se i sa implantatima kao idealno rješenje zbog male težine u odnosu na metalkeramičke ili cirkonske krune.

4. Brza izrada

Ivotion proteze se mogu brzo izraditi zahvaljujući digitalnoj tehnologiji, što znači da se pacijentima mogu pružiti učinkovitije usluge i manje vremena čekanja.

5. Trajnost

Ivotion proteze izrađene su od vrlo izdržljivih materijala velike čvrstine, ne mijenjaju boju te koji traju dugi niz godina.

Ukratko, Ivotion proteze su vrhunske kvalitete, estetski privlačne i udobne za nošenje, izrađene od jednokomponentnog materijala, pošto su otisci u digitalnoj formi lako se izrađuju nove u roku par sati bez potrebe za novim otiscima i probama kao kod klasičnih proteza i mi ih preporučujemo svim našim pacijentima. 

Kao što možete vidjeti, mnogo ulažemo u najnoviju opremu, usavršavamo se i kreiramo za vas najljepši osmijeh – našoj posvećenosti svjedoči na stotine uspješno završenih radova i zadovoljnih klijenata širom Europe i svijeta, a nadamo se da ćete nas i vi posjetiti i lično se uvjeriti u kvalitet našeg rada na šta dajemo dugogodišnju garanciju na sve protetske radove a na implante doživotno uz redovne kontrole. 

Jako nam je bitno vaše zadovljstvo da se kod nas osjećate lagodno bez straha, da radove završavamo na vrijeme i naravno bez vanrednih troškova po vas, te da brinemo o vašem oralnom zdravlju dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo.

Javi nam se putem online obrasca, ili putem mobilnog telefona na naš broj i takođe putem vibera i wp.

Vaš Aurum Dental tim.

Dogovorite potpuno besplatno pregled i konsultacije.

Zaslužujete najljepši osmijeh brzo i bezbolno. Velike životne odluke se ne donose lako, stoga želimo taj proces da vam olakšamo kroz besplatne konsultacije sa našim stručnim timom. Nekada mislimo da je put do uspjeha puno teži nego što zaista jeste. Detaljnim pregledom, poštujući vaše želje i mogućnosti, izradićemo vaš plan terapije, kao i cjenovnu ponudu.

Ne odgađajte.

PRIDRUŽITE SE NAŠOJ MAIL LISTI ZA EKSKLUZIVNE

PONUDE & POPUSTE