Cirkon bezmetalne krunice

Cirkon bezmetalne krunice

U tri posjete stomatologu do savršenog osmijeha

          Svako od nas želi da ima savršene bijele zube koji stvaraju savršen osmijeh od kojeg zastaje dah. Međutim, nemaju svi tu sreću da imaju prirodne zube sa svim tim karakteristikama.

Ukoliko i vi imate problem sa tim da vaši zubi nisu savršeni, da postoje oštećenja, da je neki zub napukao, ne brinite nije kraj svijeta. U ordinaciji Aurum dental centar u Banjaluci, imamo rješenje za sve vaše stomatološke probleme. Upravo rješenje za ove probleme jeste ugradnja krunica.

Sigurno se pitate šta je krunica, pa će vam probati što kraće to objasniti.

Krunica ili navlaka za zub je jedna vrsta proteze koja se postavlja na izbrušeni dio zuba, a može se postaviti i na implantat. Ugradnjom krunice postižete to da dobijate savršen prirodan izgled, a samim tim i dolazite do ljepšeg osmijeha, ali i poboljšane funkcije žvakanja.

Ugradnjom krunice možete riješite neke od sledećih problema:

  • Nezadovoljavajuća boja ili oblik zuba
  • Oštećeni zub koji se ne može popraviti plombom
  • Puknuti zub
  • Ili karijersom uništen zub

Postoji više vrsta krunica, ali svakako jedne od najboljih su cirkon krunice, a koje su veoma popularne u cijelom svijetu. U ordinaciji Aurum dental centar ćemo vam obezbijediti da ugradnjom cirkon krunice dođete do savršenog osmijeha, koji nećete skidati sa lica.

Šta su cirkon krunice?

Cirkon-keramika spada u najnovije materijele koji se koriste u stomatologiji i predstavljaju najbolje rješenje za izradu krunica.

Kada se ugrađuju krunice postoje neki od glavnih uslova koje je potrebno da ona ispuni. Glavni sulovi su biokompatibilnost, estetika i funkcionalnost. Upravo cirkon krunice ispunjavaju sva tri od navedenih uslova!

Do sada nije zabilježen nijedan slučaj u svijetu da je neko imao alergijsku reakciju na ovaj materijal, što ga čini 100% biokompatibilnim. Pored toga, na ovoj vrsti materijala se najteže zadržavaju bakterije što dovodi i do smanjena upale zbunog mesa.

Čvrstina i prirodan osmijeh

Cirkon keramičke krunice su veoma kvalitetne i čvrste i skoro da su u potpunosti otporne na lom. One su savršene bijele bolje, pa zbog toga propuštaju svjetlost na način da najbolje oponašaju naše prirodne zube. Upravo zbog ove osobine osiguravaju vrhunsku estetiku po pitanju zuba.

Kod cirkon-keramičkih krunica nemoguće je primijetiti da li se radi o prirodnim i pravim zubima ili krunicama, a ono što će svi kod vas primijetiti jeste savršen i blistav osmijeh.

Način izrade

Cirkon keramičke krunice izrađuju se isključivo CAD-CAM tehnologijom – kompjuterizovanom tehnologijom koja osigurava izrazitu preciznost radova uz pomoć savremenih mašina.

Tri koraka koja vode do savršenog osmijeha

Vjerovali ili ne, u samo tri posjete ordinaciji Aurum dental centar u Banjaluci možete doći do prelijepog osmijeha.

Kada prvi put dođete u našu ordinaciju, taj dan ćemo pričati o vašim brigama, željama, ali ćemo obaviti i detaljan pregled vaših zuba i dogovoriti plan rada. Poslije toga, samo još tri puta ćete nas posjetiti i to je to.

Prva posjeta

U prvoj posjeti, vaše zube ćemo pripremiti i uzeti otiske. Nakon toga postavljamo vam privremene krunice, kako ne bi bili bez zuba dok se ne naprave krunice. Taj dan u našoj ordinaciji ćete provesti manje od dva sata, u zavisnosti od broja zuba na koje ugrađujete krunice.

Nakon toga u laboratoriju se šalje vaš otisak zuba i oni kreću da dizajniraju vaš savršeni osmijeh.  Laboratoriji je potrebno maksimalno sedam dana da naprave privremene krunice, a to je ujedno i period kada ponovo dolazite u Aurum dental centar.

Druga posjeta

Tokom druge posjete, vaša obaveza će biti da isprobate privremene krunice koje similuraju vaše buduće zube. Kada probate privremene krunice, onda ćemo zajedno analizirati kako izgledaju, da li je to ono što ste vi željeli i dogovoriti izmjene ako mislite da to treba. Ni ova posjeta vam neće uzeti više od sat vremena.

Potom vam je opet potrebno do sedam dana da krunice budu završene.

Treća posjeta

Konačno, došli smo i do treće i ujedno poslednje posjete. Ovaj put slijedi ugradnja krunica i stomatološki pregled. Nakon toga stomatolozi iz Aurum dental centra će vam dati savjet kako da održavate higijenu i biće tu za sva vaša pitanja.

Ovaj posjet takođe jako kratko traje, a nakon njega ćete išetati sa osmijehom o kakvim oduvijek maštate.

          Mislimo da je ovo sve bilo više nego dovoljno da se odlučite za ugradnju cirkon krunica. Zbog toga telefone u ruke i što prije zakažite svoj termin u Aurum dental centru, gdje će vas dočekati jako prijatno osoblje i udoban ambijent naše ordinacije.